Nieuws

We mogen weer gaan zwemmen!

26 mei 2020
In maart werden alle activiteiten in het Groenhovenbad stil gelegd i.v.m. het coronavirus. Inmiddels worden de regels weer een beetje versoepeld en is er achter de schermen hard gewerkt om het zwemmen weer mogelijk te maken. De overkoepelende zwemorganisaties hebben samen het protocol verantwoord zwemmen opgesteld, waardoor de binnen- en buitenzwembaden weer open mogen. Uiteraard gaan de zwembaden open onder duidelijke voorwaarden en afspraken om zoveel mogelijk de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken.

Samen met Sport.Gouda is er door de reddingsbrigade hard gewerkt om dit protocol te vertalen naar de situatie in het Groenhovenbad en de activiteiten van de Goudse Reddingbrigade. Sport.Goudaheeft de deuren van het zwembad op 25 mei geopend. De clubruimte en de kantine blijven voorlopig gesloten. Het aantal zwemmers per bad is beperkt, dit aantal wordt vastgesteld door Sport.Gouda en daar mogen we niet van afwijken.

Dat betekent dat we als Goudse reddingbrigade een begin gaan maken met het opstarten van een deel van de activiteiten in het zwembad. Je krijgt persoonlijk bericht wanneer je welkom bent in het zwembad. Het geven van zwemlessen aan niveau 1, 2 en 3 wordt (nog) niet opgestart. Hierbij is het 1,5m afstand houden van de instructeur en de veiligheid van de kinderen niet met elkaar te verenigen. We volgen de ontwikkelingen op dit gebied op de voet om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook zijn we in overleg met Sport. Gouda en de andere verenigingen zoals GZC Donk om te kijken hoe we hier een passende oplossing voor kunnen vinden in het Groenhovenbad. We hopen dit na de zomervakantie weer op te kunnen starten.

De Goudse Reddingsbrigade is blij dat jullie weer kunnen zwemmen. Echter het is noodzakelijk dat iedereen het protocol in acht neemt i.v.m. de veiligheid van alle zwemmers, instructeurs en trainers. In dit protocol zijn afspraken en maatregelen beschreven die nodig zijn om de veiligheid en gezondheid binnen de gestelde verantwoordingsnormen m.b.t. het COVID-19 virus te waarborgen. Naleving van deze regels en afspraken door iedereen is noodzakelijk met betrekking tot ieders gezondheid, maar ook om te voorkomen dat het zwembad weer gesloten wordt.

Hoe gaan we dan weer zwemmen?


Per bad wordt er een coronaverantwoordelijke aangesteld. Deze is bevoegd om leden die niet op de lijst staan voor een zwemles of zich niet hebben aangemeld voor een training, de toegang tot het zwembad te ontzeggen. Ook als er twijfel is of je klachten hebt, kan deze coronaverantwoordelijke je naar huis sturen (wij kunnen geen onderscheid maken of bijvoorbeeld een loopneus wordt veroorzaakt door hooikoorts of het corona virus). De bevoegdheid heeft zowel de aangestelde coronaverantwoordelijke, als de aanspreekpunten van de lesavond (organisator, aanspreekpunt ABC en aanspreekpunt RN), de hoofdtrainer en bestuursleden.
Binnen het Groenhovenbad is er een looproute ingesteld. Dat betekent dat je je aan deze looproute dient te houden en de instructies van het personeel van het Groenhovenbad en de vrijwilligers van de Goudse Reddingsbrigade moet opvolgen. Van de looproute is een filmpje gemaakt, bekijk dit filmpje voor je naar het zwembad komt.

Daarnaast gelden de volgende maatregelen:

Veiligheid en hygiëne

 
Blijf thuis indien:
 • je de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
 • iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten
 • iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD)
 • je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld
 • je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld
Belangrijke afspraken voor iedereen:
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voorkinderen tot en met 12 jaar onderling)
 • Hoest en nies in je elle boog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet (er is geen toilet beschikbaar).
 • Was regelmatig je handen met water en zeep ten minste 20 seconden, in het bijzonder na het aanraken van veelgebruikte contactpunten (bv. deurknoppen, kranen) OF na hoesten, niezen en het snuiten van de neus.
 • Raak je gezicht niet aan tenzij het contact noodzakelijk is.
 • Schud geen handen, geef geen high five, box of andere vormen van fysieke begroeting.
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
 • mocht je na een training / zwemles klachten krijgen, dan dien je dit door te geven aan het secretariaat

 
www.goudsereddingsbrigade.nl

AFGELAST: Groenhovencup

15 maart 2020
In verband met de genomen maatregelen in de strijd tegen het Corona virus en de onzekerheid over hoelang deze maatregelen zullen gaan… Meer
 
www.goudsereddingsbrigade.nl
In navolging van de nieuwe regels van het RIVM met betrekking tot het Corona-virus heeft het bestuur van de Goudse Reddingsbrigade… Meer
 
www.goudsereddingsbrigade.nl
Donderdag 20 februari is Bastiaan de Knoop uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2019. Gefeliciteerd Bastiaan!   Meer
 
www.goudsereddingsbrigade.nl

Sportman van het Jaar

23 januari 2020
De Goudse Sportverkiezing is weer gestart en onze wedstrijdzwemmer Bastiaan de Knoop is genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Meer
 
 
 

Goudse Reddingsbrigade

 
telefoon:  06-21909171  
tussen 19:00 en 20:00 uur maandag t/m vrijdag
bij geen gehoor graag voicemail inspreken met uw verzoek
postadres: Postbus 645
2800 AP Gouda

Wij zijn Licentiehouder Nationale Zwemdiploma's

Wij zijn aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland.

Terug naar boven