Lifesaving

Na het behalen van het Zwem ABC kan je bij ons verder trainen voor de Lifesaving lijn van Reddingsbrigade Nederland.  Lifesaving is de recreatieve opleidingslijn van Reddingsbrigade Nederland tot lifesaver waarin je leert op een sportieve manier om je zelfredzaamheid te vergroten. Daarnaast leer je de basisvaardigheden van het zwemmend redden aan. Lifesavers kunnen zichzelf en anderen in een noodsituatie redden. Er zijn verschillende diploma's te halen, die oplopen in moeilijkheidsgraad.

Junior Redder

Je kan bij ons drie Junior Redder diploma's halen, als je alle diploma's hebt behaald ben je een Junior Redder. Sport en plezier staan bij deze diploma's voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de zwemtechniek en het omgaan met bijzondere situaties in het water. Ook maak je kennis met hulp- en reddingsmiddelen. Je leert spelenderwijs om jezelf en een vriendje of vriendinnetje te redden met behulp van een droge redding (een redding vanaf de kant).

Zwemmend Redder

Er zijn vier Zwemmend Redder diploma's, als je alle diploma's hebt behaald ben je een Zwemmend Redder. Bij deze diplomalijn leer je hoe iemand vanaf de kant (droge redding) en vanuit het water (een natte redding) kan redden. Je leert werken met de rescue tube, het reddingstuigje en samenwerken met andere redders. Ook is er aandacht voor het aanpakken van een ongeval, zoeken van drenkelingen in onbekend water en het zorgen voor de veiligheid tijdens een redding voor redder en drenkeling.

Een Zwemmend Redder kan een drenkeling redden door hem te zoeken, te benaderen en te vervoeren eventueel met etra hulp- en reddingsmiddelen.

Lifesaver

Er zijn drie Lifesaver diploma's, als je alle diploma's hebt behaald ben je een Lifesaver. Bij Junior Redder en Zwemmend Redder heb je alle mogelijke reddingen aangeleerd. Nu ga je leren om deze toe te passen ondere verschillende omstandigheden. Wanneer voer je een droge redding uit, en wanneer een natte redding? En welke hulp- en / of reddingsmiddelen gebruik je daarbij?

Bij de Lifesaver diploma's leer je om in groepsverband te werken en samen verschillende problemen op te lossen.  Naast het oefenen in het zwembad, worden er ook theorielessen gegegeven voor deze diplomalijn. Ook het volgen van een opleiding Eerste Hulp maakt onderdeel uit van deze diplomalijn.

Een gediplomeerde Lifesaver kan onder begeleiding meehelpen in de waterhulpverlening, bijvoorbeeld bij evenementenbewakingen.

Contact

Indien u vragen heeft over de lessen voor lifesaving op de dinsdagavond dan kunt u contact opnemen met rn.dinsdag

Indien u vragen heeft over de lessen voor lifesaving op de vrijdagavond dan kunt u contact opnemen met rn.vrijdag

Goudse Reddingsbrigade

 
telefoon:  06-21909171  
tussen 19:00 en 20:00 uur maandag t/m vrijdag
bij geen gehoor graag voicemail inspreken met uw verzoek
postadres: Postbus 645
2800 AP Gouda

Wij zijn Licentiehouder Nationale Zwemdiploma's

Wij zijn aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland.

Terug naar boven